Varför det är en bra idé att spela spindelharpan för att undvika stress.

Varför det är en bra idé att spela spindelharpan för att undvika stress.

Stress, detta ord som bara vid blotta tanken nog kan få många av oss att bli stressad! Vi har väl alla upplevt denna känsla i dagens hektiska samhälle. Men stress är en lurig känsla ska ni veta. Måttligt med stress har visats kunna höja bland annat arbetsförmågan och göra en mer skarp och alert. Men långvarig stress och mycket av den här varan kan ha ödesdigra konsekvenser för en människas hälsa, såväl den psykiska som den fysiska. 

Stress är hälsofarligt.

Det är mycket idag som är stressande, lever du i en storstad så har du mängder med ljud, trafik, människor och annat som bara adderar till dina stressnivåer! Detta är inget bra och du borde som en del i en hälsosam livsstil se över hur just stressen påverkar dig och ditt liv. 

En hel del sjukdomar och tillstånd så som hjärtattack, stroke, cancer samt diabetes, kan alla indirekt eller direkt påverkas utav höga stressnivåer. Detta kan vara skrämmande fakta att läsa minsann, men då tycker vi att du verkligen borde hitta en metod för att kunna koppla av, vila och få ned stressnivåerna! En metod som även kan vara riktigt rolig och spännande med.

Men idag så finns en hel uppsjö med metoder för att varva ned så som yoga, långa promenader, träning, rogivande massage, meditation eller härliga bastubad. Alla dessa metoder är förstås superbra och väldigt effektiva för att varva ned, men vi vill rekommendera en annan metod som du kanske inte direkt har i åtanke som en stresslindrade och avkopplande syssla. 

Nämligen en runda med det kända kortspelet spindelharpan!

Spindelharpan, en utmärkt vana för att vara ned.

Att spela något spel där man både använder sig utav den kognitiva förmågan samt finmotoriken är ett utmärkt sätt att få en att tänka på annat än kanske det stressiga jobbet eller relationerna man har.  När just du spelar spindelharpan med två par riktiga kortlekar eller via telefonen eller din dator så kommer du att få något helt annat att fokusera på än lägga din dyrbara energi på saker som ändå bara får dig att bli stressad.

Vi rekommenderar även att du spelar lite spindelharpan innan du går till sängs för att på så sätt varva ned och bli riktigt lugn och go. 

När du spelar spindelharpan på detta sätt, så kommer du att få en härlig och energivande natts sömn, redo att tackla morgondagen med alla dess bestyr och bekymmer.

Varför du ska spela spindelharpan online.

Varför du ska spela spindelharpan online.

I dag finns en hel uppsjö av olika sätt som man kan roa sig på via sin dator, surfplatta eller mobiltelefon. Spel som går ut på att skapa trädgårdar, bygga upp egna klaner med vikingar och barbarer eller spel som simulerar hur det är att driva och få en bondgård att bli produktiv.

Casinospel är även de populära, där man kan vinna stort och lyckan ler mot en. Men du kanske är ute efter en lite lugnare form av underhållning, där inga pengar är involverade eller så kanske du är trött på alla flashiga spel med blinkande färger och irriterande ljud. Då borde du verkligen pröva på att spela spindelharpan online via din dator eller mobil!

Ett väldigt bra spel att fördriva tiden med!

I dagens stressiga värld så är det få av oss som har tid att koppla av med någon avslappnade när vi väl har tid. Det verkar som att det alltid är något som måste fixas med, ordnas eller hållas på med på ett vis eller ett annat. Men om du både vill slippa på ditt minne och träna din hjärna lite, samt ha en rolig av avslappande stund så är en runda med spindelharpan något för dig!

Det är inte särskilt krångligt att lära sig eller att spela heller för den delen och att spela spindelharpan via internet eller online, är helt enkelt ett bra tidsfördriv.

Bara och ta fram din telefon, sätta dig framför din dator eller mysa ner dig i soffan med din surfplatta och prova på. Det låter väl som en härlig sysselsättning istället för att kolla på samma gamla serier eller filmer via någon streamingtjänst eller att kolla på tv:n, vem kollar tv förresten numera? Varför kolla på tv överhuvudtaget när du kan spela en runda med spindelharpan undrar vi?!

Spela spindelharpan gratis.

Varför spela spindelharpan med en vän.

Kortspel så som poker, patiens och liknade är och har varit under en lång tid i vår historia en favoritsyssla för många män och kvinnor. Roliga stunder och dramatiskt händelser har utspelats sig vid många bord där kort har spelats. En utmärkt sysselsättning att hålla på med i goda vänners lag. Därför tycker vi att du ska träffas med en vän och spela en eller två omgångar med Spindelharpan! Ni kommer inte bara ha en rolig stund tillsammans utan även lära er lite mer om varandra kan vi garantera. 

Förbättrad personlig utveckling 

Att lära sig något nytt är alltid en fantastisk och spännande upplevelse, och kortspel ger oss ett sätt att lära sig en ny färdighet som, även om den verkar simpel och enkel på ytan, kan ta en livstid att behärska och bemästra. 

Ta till exempel bridge – som alla härliga kortspel så kan reglerna läras på kort tid men att bli en mästare, tar lång tid. Vissa som spelat i flera årtionde påstår att en hel livstid inte ens är nog för att bli en fullfjädrad mästare! 

Och sedan finns det poker, ett spel som de allra flesta av oss känner igen och som har relativt enkla regler, men kräver övning och tålamod för att lyckas med. 

Och ett annat bra alternativ är att spela patiens online! Eller ännu bättre, att spela patiens och då särskilt spindelharpan med en god vän! 

Förbättrad vänskap.

Sådana spel som spindelharpan ger ett utmärkt tillfälle att lära, växa och utveckla nya strategier och färdigheter, och de kan enkelt bidra till ett liv av roliga stunder och härliga ögonblick med vänner och kamrater.

Vi tror att du inte bara kommer att öva upp dina kunskaper inom kortspel eller spindelharpan utan även att du kommer knyta bättre vänskapsförhållande med din spelpartner! Sen är det ju faktiskt så att det är bra mycket roligare att göra något tillsammans med någon, vad än det kan tänkas vara, än att behöva göra det på egen hand! Något vi alla nog kan skriva under på. 

Så vad väntar du på? Duka upp med nybakta bullar, färskt och rykande varmt kaffe och spela en runda spindelharpan med din vän!

Spela spindelharpan här.

Varför du ska spela spindelharpan med riktiga kort. 

Spindelharpan är namnet på den populära patiens som tagit världen med storm då den introducerades av Microsoft Windows till sina revolutionerande pc datorer under 90 talet. Spelet blev snabbt populärt bland hushållen och dess medlemmar under åren då de kunde spela dessa kortspel så som spindelharpan framför de häftiga datorerna.

Men visste du att spindelharpan går minst lika bra att spela med vanliga kort som den gör att spela via en dator eller mobil? Det är inte så krångligt som de låter att spela med vanliga kort!

Hur spelar man då?

För att spela spindelharpan så behöver du två kortlekar att lägga med. Själva målet med att lägga spindelharpan är att få bort alla tio högarna överst i det så kallade fönstret med så pass få steg som möjligt. Man flyttar korten längst uppe fönstret ifrån en hög med kort till en annan för att på så sätt kunna bygga upp en rad i fallande ordning ifrån kung till ess. När man lyckats med en hel rad så tas korten bort.

Det tar inte vidare långt tid att lära sig dessa och det är ett utmärkt tillfälle för att även öva upp finmotoriken lite genom att dela upp korten och så vidare. Det är ju just sådant man går miste om när man spelar kortspel och dylikt via en dator eller telefonen. Att få använda händerna lite! Så det är ännu en anledning till att just då borde pröva att spela en omgång med spindelharpan med riktiga kort!