Varför det är en bra idé att spela spindelharpan för att undvika stress.

Varför det är en bra idé att spela spindelharpan för att undvika stress.

Stress, detta ord som bara vid blotta tanken nog kan få många av oss att bli stressad! Vi har väl alla upplevt denna känsla i dagens hektiska samhälle. Men stress är en lurig känsla ska ni veta. Måttligt med stress har visats kunna höja bland annat arbetsförmågan och göra en mer skarp och alert. Men långvarig stress och mycket av den här varan kan ha ödesdigra konsekvenser för en människas hälsa, såväl den psykiska som den fysiska. 

Stress är hälsofarligt.

Det är mycket idag som är stressande, lever du i en storstad så har du mängder med ljud, trafik, människor och annat som bara adderar till dina stressnivåer! Detta är inget bra och du borde som en del i en hälsosam livsstil se över hur just stressen påverkar dig och ditt liv. 

En hel del sjukdomar och tillstånd så som hjärtattack, stroke, cancer samt diabetes, kan alla indirekt eller direkt påverkas utav höga stressnivåer. Detta kan vara skrämmande fakta att läsa minsann, men då tycker vi att du verkligen borde hitta en metod för att kunna koppla av, vila och få ned stressnivåerna! En metod som även kan vara riktigt rolig och spännande med.

Men idag så finns en hel uppsjö med metoder för att varva ned så som yoga, långa promenader, träning, rogivande massage, meditation eller härliga bastubad. Alla dessa metoder är förstås superbra och väldigt effektiva för att varva ned, men vi vill rekommendera en annan metod som du kanske inte direkt har i åtanke som en stresslindrade och avkopplande syssla. 

Nämligen en runda med det kända kortspelet spindelharpan!

Spindelharpan, en utmärkt vana för att vara ned.

Att spela något spel där man både använder sig utav den kognitiva förmågan samt finmotoriken är ett utmärkt sätt att få en att tänka på annat än kanske det stressiga jobbet eller relationerna man har.  När just du spelar spindelharpan med två par riktiga kortlekar eller via telefonen eller din dator så kommer du att få något helt annat att fokusera på än lägga din dyrbara energi på saker som ändå bara får dig att bli stressad.

Vi rekommenderar även att du spelar lite spindelharpan innan du går till sängs för att på så sätt varva ned och bli riktigt lugn och go. 

När du spelar spindelharpan på detta sätt, så kommer du att få en härlig och energivande natts sömn, redo att tackla morgondagen med alla dess bestyr och bekymmer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *