Varför du ska spela spindelharpan med riktiga kort. 

Spindelharpan är namnet på den populära patiens som tagit världen med storm då den introducerades av Microsoft Windows till sina revolutionerande pc datorer under 90 talet. Spelet blev snabbt populärt bland hushållen och dess medlemmar under åren då de kunde spela dessa kortspel så som spindelharpan framför de häftiga datorerna.

Men visste du att spindelharpan går minst lika bra att spela med vanliga kort som den gör att spela via en dator eller mobil? Det är inte så krångligt som de låter att spela med vanliga kort!

Hur spelar man då?

För att spela spindelharpan så behöver du två kortlekar att lägga med. Själva målet med att lägga spindelharpan är att få bort alla tio högarna överst i det så kallade fönstret med så pass få steg som möjligt. Man flyttar korten längst uppe fönstret ifrån en hög med kort till en annan för att på så sätt kunna bygga upp en rad i fallande ordning ifrån kung till ess. När man lyckats med en hel rad så tas korten bort.

Det tar inte vidare långt tid att lära sig dessa och det är ett utmärkt tillfälle för att även öva upp finmotoriken lite genom att dela upp korten och så vidare. Det är ju just sådant man går miste om när man spelar kortspel och dylikt via en dator eller telefonen. Att få använda händerna lite! Så det är ännu en anledning till att just då borde pröva att spela en omgång med spindelharpan med riktiga kort! 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *